!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Aparat respiratie ARIAC 2000

APARAT DE PROTECTIE RESPIRATORIE
IZOLANT, AUTONOM, CU AER COMPRIMAT, MODEL ARIAC

Aparatul de protectie respiratorie izolante, autonome cu aer comprimat este utilizat pentru izolarea completă a respiraţiei purtătorului faţă de mediul ambiant în zone toxice, cu fum sau conţinut redus de oxigen.

Respectarea cerintelor esentiale de securitate prevazute in Directiva 89/686/CEE este asigurata de certificarea conform standardului (SR) EN137.

La anumite variante ale modelului ARAIC este indeplinita inclusiv cerinta 2.6 cu privire la echipamentele ce pot fi utilizate in medii cu potential pericol de explozie(*).

Certificate conform legislaţiei în vigoare pentru utilizarea ca echipamente individuale de protecţie, aparatele model ARIAC sunt destinate intervenţiilor în următoarele cazuri:

  • concentraţia ridicată a unor gaze toxice;
  • necunoaşterea tipului şi a concentraţiei gazelor din atmosferă;
  • scăderea concentraţiei de oxigen sub 17%.

In decursul timpuului au fost produse si comercializate maii multe tipuri de aparate modelul ARIAC si anume:

ARIAC-98

ARIAC-2000

ARIAC PLUS

ARIAC FIRE PLUS

ARIAC D

Alegerea, intretinerea si utilizarea corecta a echipamentelor de protectie de orice tip este responsabilitatea detinatorului, care trebuie sa asigure, printre altele si instruirea personalului pentru exploatare.

APR - Clasificare, Alegere

 

(*) Directiva ATEX 94/9/CE exclude echipamentele individuale de prodectie din domeniul sau de aplicare, aceste fiind certificate doar dupa Directiva 89/686/CEE care are cerinte pentru medii cu pericol de explozie.