Obturatoare pneumatice gonflabile

Protectia Respiratiei

Ariac 2000

Ariac Plus

AD PSV

SADAC

Evak

Biocell

Zephyr-ventilatie asistata

Masca

Masti unica folosinta

Cartuse filtrante

Manual tehnic

Detectoare gaze

      Detector de oxigen

      Detector de monoxid de carbon

      Detector de hidrogen sulfurat

      Detector de clor

      Detector de amoniac

      Detector de acid cianhidric

Protectia Mediului

Aspirator lichide

Cort pneumatic

Obturatoare pneumatice

Perne sparturi

Compresoare

Salvare Persoane

     Perne ridicare

Produse PSI

Stand proba hidraulica

Dispozitiv transvazare

Suport aparate

Turnatorie

Prelucrari mecanice

Service

TestAir3

Instruire

Managementul Calitatii

Contact

 

 

 

DETECTOR DE MONOXID DE CARBON 


Monoxidul de carbon este un gaz incolor, inodor, insipid si de aceea nedetectabil de simturile omului. Monoxidul de carbon poate fi de origine atat naturala (emisiile vulcanice etc.) cat si antropica.

Monoxidul de carbon se formeaza in principal prin arderea incompleta a combustibililor fosili (carbune, produse petroliere etc). Alte surse de monoxid de carbon pot fi producerea otelului si a fontei, rafinarea petrolului, traficul rutier si aerian.

Monoxidul de carbon se poate acumula la un nivel periculos in special in caz de calm atmosferic sau in spatii inchise (ex: parcari subterane, arderi in spatii inchise)

Monoxidul de carbon produs din surse naturale este foarte repede dispersat pe o suprafata intinsa, nepunand in pericol sanatatea umana.

Monoxidul de carbon ste un gaz toxic, in concentratii mari fiind letal prin reducerea capacitatii de transport a oxigenului in sange datorata legaturii permanente cu hemoglobina din sange, cu consecinte asupra sistemului respirator si a sistemului cardiovascular.

La concentratii relativ scazute, monoxidul de carbon:

- afecteza sistemul nervos central;
- slabeste pulsul inimii, micsorand astfel volumul de sange distribuit in organism;
- reduce acuitatea vizuala si capacitatea fizica;
- expunerea pe o perioada scurta poate cauza oboseala acuta;
- poate cauza dificultati respiratorii si dureri in piept persoanelor cu boli cardiovasculare;
- determina iritabilitate, migrene, respiratie rapida, lipsa de coordonare, greata, ameteala, confuzie, reduce capacitatea de concentrare.
Segmentul de populatie cea mai afectata de expunerea la monoxid de carbon o reprezinta: copiii, varstnicii, persoanele cu boli respiratorii si cardiovasculare, persoanele anemice, fumatorii.

Timpul în care se produce decesul este determinat de concentratia de monoxid de carbon din aerul respirat:

  • 0.1% — omul moare într-o oră (1000 ppm)
  • 1% — omul moare în 15 minute (10000 ppm)
  • 10% — omul moare imediat

 

 

 

 


Detector de monoxid de carbon - ToxiPro


Detector analizor monoxid de carbon, hidrogen sulfurat s.a.

Detectorul de monoxid de carbon ToxiPro este un detector de gaze cu un singur senzor, avand o constructie simpla si robusta. Bateria inlocuibila tip CR2 cu litiu ii asigura pana la 9.000 ore de functionare si monitorizare continua a mediului. Ecranul luminat, cu cristale lichide, poate afisa valoarea curenta masurata, dat si ora precum si valorile calculate ale STEL si TWA.

Detectorul de monoxid de carbon ToxiPro dispune de trei moduri de alarmare: sonora, vizuala si vibrare. Alarmele sonore si vizuale sunt diferite pentru cele doua praguri de alarmare (Atentionare si Pericol). Mai mult, fiecare alarmă vizuală, în versiunea standard, este prevăzută atât cu LED-uri galbene cât și roșii, de înaltă vizibilitate. În modul avertizare, se vor aprinde cele trei indicatoare luminoase galbene, iar in modul pericol, se vor aprinde cele trei LED-uri roșii. Pragurile de alarmare sunt setabile in functie de necesitatile clientului si de legislatia aplicabila.

Domeniul de masurare al detectorului de monoxid de carbon ToxiPro este de la zero la 999 ppm cu o precizie de 1 ppm.

Detectorul de monoxid de carbon ToxiPro dispune de o memorie ce permite inregistrarea ultimelor 20 alarme, cu datele corespunzatoare  ficarei alarme, respectiv data, momentul de inceput si de sfarsit al alarmei, valoarea maxima si valoarea medie de monoxid de carbon din aceasta perioada.

De asemenea, detectorul de monoxid de carbon ToxiPro poate oferi si inregistra informatii privind STEL (Short Term Exposure Limit - Limita de expunere pe timp scurt) si TWA (Time Weighted Average - Media de expunere pe 8 ore).

La  detectorul de monoxid de carbon ToxiPro calibrarea este simpla si la indemana utiliztorului, fara a necesita o calficare speciala. Detectorul de monoxid de carbon este insotit la livrare de adaptorul special pentru calibrare manuala, iar calibrarea cu statia de calibrare IQ ExpressTM Docking Station este complet automatizata.

Transferul pe PC al jurnalului de evenimente (alarme) si al jurnalului de date (citiri la intervale precizate de utilizator) se face prin portul infrarosu cu care este dotat detectorul de monoxid de carbon ToxiPro. Jurnalul de date poate cuprinde 7200 citiri la intervale precizate de utilizator, respectiv 120 ore la setarea implicita a intervalului de un minut.

 

 

 

Link-uri utile pentru domenii reglementate:  
   
Organisme de certificare europene  
INSEMEX  
INCDPM  
   
Directive Europene  
Transpunerea Directivelor Europene in legislatia nationala  
Standarde armonizate  
Directiva 89/686/CEE  
L608/2000  
HG 115/2004  
Ordin 94/2008  
ASRO  
   
Legislatie SSM  
   
Concentratii Maxime Admisibile de Expunere Profesionala pentru Agenti Chimici  
   
Concentratii Maxime Admisibile de Expunere Profesionala pentru Pulberi  
   
Linkuri Parteneri:  
http://www.bizoo.ro  
   
   
   

 

 

 


S.C. PROSALV S.R.L. 120167 Buzau, str. Bazalt 15, tel.: 0238-710.399, fax: 0238-710.859

Cabinet psihoterapie Atacuri de panica