Aparat cu aductiune de aer comprimat aparat de protectie respiratorie izolant autonom, cu aer comprimat aparat de protectie respiratorie izolant, cu aductiune de aer comprimat aparat de protectie respiratorie izolant autonom pentru evacuare tip BIOCELL aparat de protectie respiratorie izolant autonom pentru evacuare model EVAK Costum-combinezon-de-protectie-antichimic 1a si 1b masca panoramica semimasca unica folosinta aparat cu ventilatie asistata Obturatoare pneumatice gonflabile etansare si verificare conducte canalizare detectoare portabile gaze toxice compresor aer respirabil verificaea aparatelor de respiratie

DETECTOARE PORTABILE DE GAZE TOXICE


In acest moment produsul nu mai face parte din oferta noastra. Va rugam reveniti.

Detector portabil pentru monoxid de carbon

Detectorul model ToxiPro pentru detecţia monoxidului de carbon, este un produs al firmei Honeywell Analytics.

Detectorul ToxiPro cu senzor de CO este un detector de tip monogaz, cu un singur senzor pentru detectia monoxidului de carbon 

Monoxidul de carbon este un gaz incolor, inodor, insipid si de aceea nedetectabil de simturile omului. Monoxidul de carbon poate fi de origine atat naturala (emisiile vulcanice etc.) cat si antropica.

Monoxidul de carbon se formeaza in principal prin arderea incompleta a combustibililor fosili (carbune, produse petroliere etc). Alte surse de monoxid de carbon pot fi producerea otelului si a fontei, rafinarea petrolului, traficul rutier si aerian. Monoxidul de carbon se poate acumula la un nivel periculos in special in caz de calm atmosferic sau in spatii inchise (ex: parcari subterane, arderi in spatii inchise).

Monoxidul de carbon produs din surse naturale este foarte repede dispersat pe o suprafata intinsa, nepunand in pericol sanatatea umana.

Monoxidul de carbon este un gaz toxic, in concentratii mari fiind letal prin reducerea capacitatii de transport a oxigenului in sange datorata legaturii permanente cu hemoglobina din sange, cu consecinte asupra sistemului respirator si a sistemului cardiovascular.

La concentratii relativ scazute, monoxidul de carbon: - afecteza sistemul nervos central; - slabeste pulsul inimii, micsorand astfel volumul de sange distribuit in organism; - reduce acuitatea vizuala si capacitatea fizica; - expunerea pe o perioada scurta poate cauza oboseala acuta; - poate cauza dificultati respiratorii si dureri in piept persoanelor cu boli cardiovasculare; - determina iritabilitate, migrene, respiratie rapida, lipsa de coordonare, greata, ameteala, confuzie, reduce capacitatea de concentrare.

Segmentul de populatie cea mai afectata de expunerea la monoxid de carbon o reprezinta: copiii, varstnicii, persoanele cu boli respiratorii si cardiovasculare, persoanele anemice, fumatorii. Timpul în care se produce decesul este determinat de concentratia de monoxid de carbon din aerul respirat:

0.1% — omul moare într-o oră (1000 ppm)

1% — omul moare în 15 minute (10000 ppm)

10% — omul moare imediat

Detectorul de monoxid de carbon ToxiPro este un detector de gaze cu un singur senzor, avand o constructie simpla si robusta.

Bateria inlocuibila tip CR2 cu litiu ii asigura pana la 9.000 ore de functionare si monitorizare continua a mediului. Ecranul luminat, cu cristale lichide, poate afisa valoarea curenta masurata, dat si ora precum si valorile calculate ale STEL si TWA.

detector monoxid de carbonDetectorul de monoxid de carbon ToxiPro dispune de trei moduri de alarmare: sonora, vizuala si vibrare. Alarmele sonore si vizuale sunt diferite pentru cele doua praguri de alarmare (Atentionare si Pericol).

Mai mult, fiecare alarmă vizuală, în versiunea standard, este prevăzută atât cu LED-uri galbene cât şi roşii, de înaltă vizibilitate. În modul avertizare, se vor aprinde cele trei indicatoare luminoase galbene, iar in modul pericol, se vor aprinde cele trei LED-uri roşii. Pragurile de alarmare sunt setabile in functie de necesitatile clientului si de legislatia aplicabila.

Domeniul de masurare al detectorului de monoxid de carbon ToxiPro este de la zero la 999 ppm cu o precizie de 1 ppm.

Detectorul de monoxid de carbon ToxiPro dispune de o memorie ce permite inregistrarea ultimelor 20 alarme, cu datele corespunzatoare ficarei alarme, respectiv data, momentul de inceput si de sfarsit al alarmei, valoarea maxima si valoarea medie de monoxid de carbon din aceasta perioada.

De asemenea, detectorul de monoxid de carbon ToxiPro poate oferi si inregistra informatii privind STEL (Short Term Exposure Limit - Limita de expunere pe timp scurt) si TWA (Time Weighted Average - Media de expunere pe 8 ore). La detectorul de monoxid de carbon ToxiPro calibrarea este simpla si la indemana utiliztorului, fara a necesita o calficare speciala.

Detectorul de monoxid de carbon este insotit la livrare de adaptorul special pentru calibrare manuala, iar calibrarea cu statia de calibrare IQ ExpressTM Docking Station este complet automatizata. Transferul pe PC al jurnalului de evenimente (alarme) si al jurnalului de date (citiri la intervale precizate de utilizator) se face prin portul infrarosu cu care este dotat detectorul de monoxid de carbon ToxiPro. Jurnalul de date poate cuprinde 7200 citiri la intervale precizate de utilizator, respectiv 120 ore la setarea implicita a intervalului de un minut.

 

 

 

Manual utilizare

Prospect

   
 

Detector de monoxid de carbon

Detector de oxigen

Detector de hidrogen sulfurat

Detector de clor

Detector de amoniac

Detector de acid cianhidric

Detector de hidrogen fosforat

Detector de dioxid de azot

Detector de dioxid de sulf