Aparat cu aductiune de aer comprimat Aparat de protectie respiratorie izolant, autonom, cu aer comprimat Aparat cu aductiune de aer comprimat -airline- aparat de protectie respiratorie pentru evacuare escape Costum, combinezon de protectie antichimica etans la gaze masca panoramica Compresor aer respirabil, max. 300 bari ariac Obturatoare pneumatice conducte

APARAT DE PROTECTIE RESPIRATORIE
CU ADUCTIUNE DE AER COMPRIMAT
MODEL SADAC


 

 

 

Sistemul de alimentare cu aductiune de aer respirabil comprimat pentru interventii in spatii stramte este un mijloc tehnic conceput pentru asigurarea, pe o durata mai mare, a aerului respirabil necesar personalului de interventie in situatiile in care accesul in zona respectiva nu poate fi facut cu aparatele de respirat autonome, din cauza spatiului insuficient.

Sistemul a fost creat in special pentru pompierii militari sau profesionisti din cadrul echipelor de salvatori, fiind conceput astfel incat sa ocupe un spatiu minim pe autospecialele de interventie si sa poata utiliza buteliile de rezerva ale aparatelor de respirat din dotarea autospecialelor.

In cazul in care este considerat necesar, poate fi utilizat de oricare alte echipe de interventie (inclusiv tehnica) instruite corespunzator. f

Aparatul de protecţie a respiraţiei cu aducţiune de aer comprimat tip SADAC este certificat ca echipament individual de protecţie (EIP) conform legislaţiei in vigoare. 

Aparatul SADAC nu se foloseşte în activitatea subacvatică si nu se recomanda utilizarea lui atunci cand este necesara o independenta sporita in deplasare .

SADAC
   


 

 

SADAC permite o deplasare maximă de 40 m faţă de punctul de alimentare cu aer respirabil comprimat, reductor şi tambur. El permite utilizarea fie de către un consumator, prin cuplarea directă a 2 furtunuri de câte 20 m, fie de către 2 consumatori simultan, caz în care se utilizează o piesă „Y”.

SADAC se poate folosi în zone cu atmosferă potenţial explozivă , dacaă sunt luate anumite masuri. Datorită posibilităţii înlocuirii buteliilor în timpul lucrului, practic autonomia de utilizare poate fi prelungită în funcţie de necesităţi.

Harnaşamentele, supapele la cerere, reductorul de presiune, cu avertizorul sonor şi supapa de siguranţă şi măştile vor fi transportate într-o geantă.

 

SADAC ANSAMBLU
 

AVANTAJE: