Aparat cu aductiune de aer comprimat ariac ariac aparat evacuare escapecostum de protectie antichimic, tip 1A etans la gaze masca panoramica Obturatoare pneumatice conducte ariac ariac

APARAT DE PROTECTIE RESPIRATORIE
CU ADUCTIUNE DE AER COMPRIMAT
MODEL SADAC


 

GENRALITATI

 

Sistemul de alimentare cu aductiune de aer respirabil comprimat pentru interventii in spatii stramte este un mijloc tehnic conceput pentru asigurarea aerului respirabil necesar personalului de interventie in situatiile in care accesul in zona respectiva nu poate fi facut cu aparatele de respirat autonome, din cauza spatiului insuficient.

Sistemul a fost creat in special pentru pompierii militari sau profesionisti din cadrul echipelor de salvatori.

In cazul in care este considerat necesar, poate fi utilizat de oricare alte echipe de interventie (inclusiv tehnica) instruite corespunzator. Sistemul a fost conceput astfel incat sa ocupe un spatiu minim pe autospecialele de interventie si sa utilizeze in principal buteliile de rezerva ale aparatelor de respirat din dotarea autospecialelor.

Aparatul de protecţie a respiraţiei cu aducţiune de aer comprimat tip SADAC este certificat ca echipament individual de protecţie (EIP) conform legislaţiei in vigoare. 

Aparatul SADAC nu se foloseşte în activitatea subacvatică si nu se recomanda utilizarea lui atunci cand este necesara o independenta in deplasare sporita.

SADAC
   


UTILIZARE

 

SADAC permite o deplasare maximă de 40 m faţă de punctul de comandă alcătuit din buteliile cu aer respirabil comprimat, reductor şi tambur. El permite utilizarea fie de către un consumator, prin cuplarea directă a 2 furtunuri de câte 20 m, fie de către 2 consumatori simultan, caz în care se utilizează o piesă „Y”.

SADAC se poate folosi în domeniul de temperatură cuprins între -30oC şi +60oC, inclusiv în zone cu atmosferă potenţial explozivă. Datorită posibilităţii înlocuirii buteliilor în timpul lucrului, practic autonomia de utilizare poate fi prelungită în funcţie de necesităţi.

Sistemul de alimentare cu aductiune de aer respirabil comprimat pentru interventii in spatii stramte SADAC, poate fi utilizat pentru lucru în medii toxice sau cu deficit de oxigen. Sistemul este mobil, fiind dotat cu un tambur transportabil pentru furtun.

Harnaşamentele, supapele la cerere, reductorul de presiune, cu avertizorul sonor şi supapa de siguranţă şi măştile vor fi transportate într-o geantă.

Datorita furtunurilor flexibile, practic aparatul nu are restrictii privind capacitatea, dimensiunile si tipul buteliilor de aer respirabil utilizate.

In cazul in care utilizatorull are butelii in dotare, SADAC poate fi livrat si fara butelii

SADAC ANSAMBLU
 

AVANTAJE: